UW EERSTE BEZOEK

Welkom bij Tandartspraktijk Havenga

Nadat u zich als nieuwe patiënt bij onze tandartsenpraktijk heeft ingeschreven, krijgt u van ons een bevestiging van inschrijving via de mail info@tandartspraktijkhavenga.nl. In deze mail staat de informatie betreffende uw eerste bezoek aan onze praktijk. Mocht reactie in de vorm van een mailbericht uitblijven, neemt u dan alstublieft contact op met ons. Er kan natuurlijk altijd ergens een storing optreden in één van de gebruikte netwerken.

 

Wij verzoeken u vriendelijk 10 minuten voor de afgesproken tijd aanwezig te zijn voor het invullen van de gezondheidsverklaring; u dient ook een geldig legitimatiebewijs mee te brengen.

Bereikbaarheid

 

Vanaf de snelweg A1 afslag (11) Eembrugge – Baarn, richting het dorp rijden tot aan de T-Splitsing. Ga linksaf en rij ± 300 m door tot aan de stoplichten. Voorbij de stoplichten ligt het gezondheidscentrum aan de linkerkant. Links voorbij het gezondheidscentrum bevinden zich voldoende parkeerplaatsen. Aan de linkerkant van het gezondheidscentrum zit de ingang, de tandartspraktijk bevindt zich op de eerste verdieping.

 

Komt u met de trein of de bus, dan loopt u vanaf het Station Baarn.

 

-Ga in oostelijke richting op het Stationsplein naar de Lt. Gen. van Heutszlaan/de Stationsweg (140 m)

 

-Sla linksaf naar de Stationsweg (92 m)

 

-Sla rechtsaf naar de Kettingweg (300 m)

 

-Flauwe bocht naar rechts naar de Javalaan (240 m)

 

-Sla rechtsaf naar de Oosterstraat

 

Je vindt je bestemming links

Aangekomen bij de praktijk

 

Zodra u bent aangekomen bij de praktijk kunt u zich aanmelden bij het aanmeldscherm in de wachtkamer of bij de balie-assistente. De assistente zal u vervolgens de gezondheidsverklaring brengen met het verzoek deze in te vullen. In de behandelkamer beginnen we met het doornemen van uw patiëntenkaart en het controleren van uw mond. Afhankelijk van de door u doorgestuurde röntgenfoto’s van uw vorige tandarts en wat we in uw mond aantreffen, maken we Bite-Wing foto’s en indien nodig een Orthopantomogram (OPT). Op deze foto zien we bij een lage dosis straling zeer nauwkeurig of er ontstekingen, verstandskiesproblemen, tandvleesproblemen of andere problemen aan het harde of zachte gedeelte van de mondholte zijn. Vaak ontdekken we op deze foto afwijkingen die moeten worden aangepakt.

Om eventuele kleine of verborgen gaatjes te ontdekken, zijn de zogenaamde Bite-Wings zeer geschikt. Ook wordt er tijdens dit eerste bezoek naar uw tandvlees gekeken en wordt de mondhygiëne beoordeeld. Afhankelijk van de situatie hiervan wordt u doorverwezen naar een preventie assistente of mondhygiëniste die een en ander gedetailleerd gaat bekijken en eventueel behandelen. Tijdens het eerste bezoek wordt er dus alleen naar uw gebit gekeken en indien noodzakelijk wordt de anamnese besproken. Het gehele bezoek neemt ongeveer een half uur in beslag en de kosten van dit bezoek liggen tussen de €45,- en €165,- afhankelijk van de eventueel genomen foto’s.

 

Let op dat u zelf zorg draagt voor het doorsturen van uw ‘oude’ dossier en eventuele recente röntgenfoto’s naar onze praktijk, voordat u uw eerste bezoek bij ons heeft.

DOEL VAN EEN BEZOEK AAN DE TANDARTS

In onze tandartsenpraktijk houden wij ons strikt aan de richtlijnen opgesteld voor de tandartsenpraktijken in Nederland in de Wet Geneeskundige Behandelings Overeenkomst (WGBO). In het kort samengevat komt het hierop neer:

Wij stellen een diagnose (in één of meerdere zittingen); dat wil zeggen, wij kijken of er tandvleesproblemen, gaatjes of andere afwijkingen zijn.

Wij stellen u een behandelplan voor conform uw wensen en de voorhanden zijnde mogelijkheden (boven de € 150,= schriftelijk vastgelegd), waarbij uit verschillende alternatieven kan worden gekozen.

Wij maken bij behandelingen boven de € 150,- (indien alle details bekend zijn) een begroting die u direct meekrijgt of via e-mail ontvangt.

Na het verkrijgen van uw toestemming voeren we de behandeling uit (door tandarts en/of mondzorgkundige) in één of meerdere zittingen.

PERIODIEK PREVENTIEF ONDERZOEK

Na het eerste bezoek aan de tandarts houdt de zorg voor het gebit van onze kant niet op. Als service vanuit de praktijk zult u middels een e-mail, elk half jaar herinnerd worden aan het maken van een afspraak voor een periodieke controle.